Terung Bakar Keju Berinti Daging dan Makaroni

  • Masa25 minit.
  • Hidangan 10 minit

Juga di Paparan: Dinner Or Lunch

Bahan-bahan

  • 1 tin (300g)

    Prego Tomato, Selasih & Bawang Putih Sos Pasta

  • 200g

    Prego Macaroni, masak mengikut arahan pada paket

  • 2 biji

    Terung (setiap 500g), dibelah dua

  • 2 sudu besar

    Minyak masak

  • 80g

    Bawang besar, dicincang

  • 2 labu

    Bawang putih, dicincang

  • 200g

    Daging, dikisar

  • ½ cawan

    Keju mozzarella

  •  

    Air untuk merebus

  • Untuk hiasan:

    Rosemary segar

Penyediaan

  • 1

    Rebus terung di dalam periuk selama 5-7 minit. Toskan dan biar sejuk. Keluarkan ¾ isi terung. Simpan tempurung terung dan isi.

  • 2

    Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang besar, bawang putih dan daging sehingga wangi. Masukkan isi terung dan masak sehingga empuk. Tuangkan Prego Tomato, Basil & Bawang Putih Sos Pasta dan reneh selama satu minit. Masukkan Prego Macaroni dan kacau sehingga sebati.

  • 3

    Sudukan campuran pasta ke dalam tempurung terung dan taburkan keju di atas. Letakkan terung yang bersisi di dalam kaserol dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180˚C selama 15 minit. Hias dengan rosemary segar dan sedia dihidangkan.

dibuat dengan

Pilih Rasa. Pilih PREGO®.

Panduan dan cara membuat makanan yang disukai ramai